Temel iş sağlığı ve güvenliği kursu, alana ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlayan kurs programıdır. İş yerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini içeren iş sağlığı ve güvenliği kursu dersleri şu başlıklardan oluşur:
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi sonunda kursiyerler;
Eğitim sonunda katılımcılar mesleğin gerektirdiği tüm niteliklere sahip olurlar.
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi katılımcıların iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık ve güvenlik kültürünün oluşmasını sağlar. Eğitim alan kişiler mesleki şartları karşılamaları halinde;
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi, bilgilendirme ve farkındalık kazandırmaya yöneliktir. Bu doğrultuda kurs, herkesin katılımına açıktır. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, özellikle işverenlerin ve işçilerin katılımına yöneliktir. Kursa katılan işverenler, yöneticiler ve çalışanlar; daha güvenli ve ergonomik bir iş yeri sürecine nasıl katkı sunabileceklerini öğrenmiş olurlar.
İSG bir iş alanı olarak çalışma ortamının güvenliği ve riskleri ile ilgili tedbir alıcı bir uygulamalar bütünüdür. Yasal mevzuat ile koruma altına alınan iş sağlığı ve güvenliği, her kurum ve kuruluşun uygulaması gereken kuralları ve önlemleri içerir. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğine göre iş yerlerinin karşılaması gereken sağlık ve güvenlik prosedürleri mevcuttur. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi de bu noktada işverenlere çalışanlara ve İSG alanında çalışacaklara yöneliktir.
Online eğitim aracılığıyla verilen iş sağlığı ve güvenliği kursu, çalışanları ve yöneticileri bilgilendirme amacıyla düzenlenir. Hazırlanan eğitim içerikleri, iş sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren konularda bilgi ve fikir verici özelliktedir. İş sağlığı ve güvenliği eğitim programı sayesinde İSG mevzuatına ve yasal koşullara hakim olmak mümkündür. Üstelik İSG alanı ile ilgili mesleki bilgi ve yeterlilikleri karşılayan kursiyerler, iş sağlığı ve güvenliği alanında da çalışma olanağına da erişirler.
Sertifika, eğitim içeriğine dahil olan konulara vakıf olunduğunun göstergesidir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için öncelikle eğitim programına katılmak ve ders içeriklerini tamamlamak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Türkiye’de birçok sektör İSG alanında istihdam sağlar. Öncelikli sektörler sağlık, çevre, yapı malzemeleri, elektrik-elektronik, metalürji ve enerji sektörleridir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının yetkinlik göstergesi olarak kullanılabileceği yerler ise şöyle sıralanabilir:
Sertifikanın üniversite onaylı olması, e-devlet üzerinden sorgulanabildiği anlamına gelir.
Seçtiğin eğitimi kredi kartı yada banka havalesi ile hemen satın alarak hemen kayıt olabilirsin.
Eğitimleri dilediğin zaman bilgisayar ve aklıllı telefonundan izleyebilirsin .
Eğitim sonunda gerçek bir sertifikaya sahip ol ve hedeflerine ulaş.