Arıcılık kursu, hem hobi amacıyla hem de meslek sahibi olmak amacıyla katılım sağlanan eğitim programıdır. Ziraat sektörüne eğitimli ve arı hastalık ve zararlıları konusunda farkındalık sahibi arı yetiştiricileri yetiştiren kursta arıcılık dersleri şu konu başlıklarıyla ilerler:
Arıcılığın Yeri ve Önemi
Arıcılığa Başlarken
Arıcılıkta Dikkat Edilecekler
Arıcılıkta Kullanılan Malzemeler
Bal Arılarının Yapısı ve Görevleri
Polinasyonda Bal Arılarının Rolü
Bal Arılarında İletişim
Arıcılık Tipleri
İlkbahar Dönemi Çalışmaları
Hastalık ve Zararlıların Kontrolü
Besin Kontrolü ve Beslenme
Koloni Mevcudunu Geliştirme
Oğul Çalışmaları
Oğul Engelleme Yöntemleri
Bal Mevsimi Çalışmaları
Sonbahar Dönemi Çalışmaları
Arı Kışlatma
Ana Arı Yetiştiriciliği
Ana Arı Yetiştirme Yöntemleri
Nektar ve Polenli Bitkiler
Arı Ürünleri
Zirai Mücadeleden Arıları Koruma
Arı Hastalık ve Zararlıları
Arıcılık kursuna katıldığınızda arıcılık yapabilmek için bilmeniz gereken tüm detaylara hakim olabilirsiniz. Bal arısı kolonilerinin bakımı ve beslenmesi, arı ürünlerinin hasadı, arıların taşınması gibi konularda kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. Bu bilgileri belgelediğinizde şu unvanlarla zirai kazanç elde edebilirsiniz:
Arıcılık eğitimi alan kişiler, eğitimin verildiği kurumlarda farklı şartları da sağlamak koşuluyla eğitmenlik yapabilirler.
Arıcılık kursu uzaktan eğitim programı, hobi kursları kapsamında düzenlenen bir kurs programıdır. Dolayısıyla online arıcılık kursu eğitim programına katılmak için özellikle mezun olmak gereken bir bölüm yoktur. Arıcılık yapmak isteyen herkes arıcılık kursuna katılabilir.
Arıcılık tarımsal bir faaliyet, arıcılık eğitimi ise tarım eğitimidir. Dolayısıyla kursun katılımcı profili genç çiftçi adaylarından oluşmaktadır. Arı ürünleri üretiminin yanı sıra satış da yapmayı planlayan girişimciler de arı yetiştiriciliği belgesi almak üzere kursa talep göstermektedir. Arıcılık eğitimi alacak kişilerin daha önce arıcılık faaliyetinde veya farklı bir tarımsal faaliyette bulunmuş olmaları şartı da yoktur.
Arıcılık kursu hem hobi kursu hem de meslek edindirme kursu niteliği taşıyan bir kurs programıdır. Sektörel bilgisi ve deneyimi olan eğitmen tarafından verilen arıcılık eğitimi, geniş kapsamlı konu başlıklarıyla sunulur. Bu sayede sıfırdan arıcılık hakkında bilgi edinmek mümkün olur.
Arı yetiştiriciliği kursu olarak da adlandırılan kurs programı ziraat sektörüne önemli ölçüde katkı sağlar. Kursun asıl amacı, arıcığın geleneksel arıcılık yöntemleriyle değil, modern teknikler kullanılarak en az kayıp ve en yüksek verimle yapılmasını sağlamaktır. Nitekim az sermaye ile kısa sürede gelir elde edebilmek de arıcılık faaliyetlerinin bilinçli şekilde yapılmasıyla mümkün olabilir.
Arıcılık kursu uzaktan eğitim programına katılarak eğitim alanlar yalnızca ana arı ve bal üretimi değil, arı sütü gibi arı ürünlerini de üretebilirler. Eğitim sonunda katılımcılar, sektörde kalifiye eleman olarak çalışmayı sağlayan şu temel bilgilere sahip olurlar:
Kurs programını başarıyla tamamlayanlar arıcılık belgesi olarak da adlandırılan sertifikaya sahip olurlar.
Arıcılık belgesi, kurs bitirme niteliği taşıyan bir sertifikadır. Dolayısıyla sertifika almak için öncelikle eğitim programına katılmak ve ders içeriklerini tamamlamak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Arıcılık kursu bir sertifika programıdır. Kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan sertifika, müfredattaki konulara vakıf olunduğunun göstergesidir. Arıcılık belgesi, Arıcılık Yönetmeliğine göre tarım ve orman müdürlüklerinden arı konaklama belgesi almak için yasal alt yapı oluşturur. Arıcılık belgesi almak;
Sertifikanın üniversite onaylı olması, e-devlet üzerinden sorgulanabildiği ve Türkiye’de ilgili sektörde faaliyet gösteren tüm iş yerlerinde geçerli olduğunu anlamına gelir.
Seçtiğin eğitimi kredi kartı yada banka havalesi ile hemen satın alarak hemen kayıt olabilirsin.
Eğitimleri dilediğin zaman bilgisayar ve aklıllı telefonundan izleyebilirsin .
Eğitim sonunda gerçek bir sertifikaya sahip ol ve hedeflerine ulaş.