STEM eğitimi, STEM eğitiminin temel prensiplerini anlamayı ve sorgulayan, inovatif düşünüp üretebilen bir nesli yetiştirmeye katkıda bulunan sertifika programıdır. Eğitim içeriği şöyledir:
STEM Eğitiminin Teorik ve Kavramsal Temelleri
STEM Nedir?
STEM Eğitiminde Kullanılabilecek Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Doğaç Yapma (Tinkering) Yöntemi
Proje Tabanlı Öğrenme Yöntemi
Sorgulamaya Dayalı Öğrenme
Bağlam Temelli Öğrenme
Günlük Hayattan Malzemeler İle STEM Eğitimi Uygulamaları
Yapı Setleriyle STEM Eğitimi Uygulamaları
Kodlama, Araç ve Platformlarıyla STEM Eğitimi Uygulamaları
STEM Temelli Ders Planı İncelemesi
Bağlam Temelli Öğrenmeye Uygun Olarak Hazırlanmış STEM Uygulamalarının Etkilerinin İncelenmesi
Bilişsel Süreç Takibi Rubiği
Müfredattaki konu başlıkları sayesinde kursiyerler;
STEM eğitimine katılanlar, eğitim sonunda ilgili konularda kendisine yöneltilecek tüm soruları yanıtlayabilecek donanıma sahip olur.
STEM eğitimi hem öğrenciler hem de öğretmenler için katkı sağlar. STEM eğitimi şu üç alanda farklı öğrenme becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir eğitim sistemidir:
STEM eğitimi alanlar bu beceriler kazandırmak üzere STEM eğitici unvanıyla çalışabilirler.
STEM eğitimi, bir eğitici eğitimi olduğundan öğretmenlere ve öğretmen adaylarına hitap eder. Bununla birlikte öğretmen olmamak veya eğitim fakültelerinde okuyor olmamak kursa katılmaya engel değildir. İsteyen herkes mezuniyet zorunluluğu olmaksızın STEM kursu eğitim programına katılabilir. Katılımcı profili ise şöyledir:
STEM; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik anlamına gelen İngilizce kelimelerin baş harflerinden oluşturulan bir kısaltmadır. STEM eğitim yaklaşımıyla odaklanılan alanlar 21. yüzyıl becerileri olarak belirlenen alanlardır. Bu eğitim modeli, Türkiye’de de ilköğretim eğitim kademesinden başlayarak uygulanan bir modeldir. Ülkemizde okulların birçoğu STEM eğitimi ile proje tabanlı öğrenmeye odaklanmaktadır.
STEM eğitmen eğitimi sertifika programı, STEM eğitimleri ile eğitim dünyasında sağlanabilecek avantajların aktarılmasıyla başlar. STEM eğitici eğitimi kursu sertifika programında STEM temelli ders planı incelemesi de yapılır.
STEM eğtim programı, öğretmen ve öğretmen adaylarının, STEM eğitiminin temel kavramlarını ve geliştirdiği alanları anlamalarını sağlar.
STEM eğitici eğitimi alan bir kişi şu yetileri kazanmış olur:
Eğitim sonunda kursiyerler öğrencilerini geleceğin mucitleri olarak yetiştirerek onları inovatif düşünmeye teşvik edebilirler. Geleneksel eğitim sisteminin dışına çıkarak STEM eğitim modelini benimseyip, eğitim veren öğretmenler öğrencileri kariyer hedefleri konusunda cesaretlendirmiş de olurlar.
Üniversite onaylı sertifika eğitim içeriğine dahil olan konulara vakıf olunduğunun göstergesidir. STEM almak için öncelikle eğitim programına katılmak ve ders içeriklerini tamamlamak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
STEM sertifikası, STEM eğitimi vermek için yeterli olacak bilgiye sahip olunduğunun göstergesidir. Sertifika eğitim kurumlarında ve etüt merkezlerinde çalışma imkânı tanır. Sertifikanın üniversite onaylı olması, e-devlet üzerinden sorgulanabildiği ve tüm iş yerlerinde geçerli olduğunu anlamına gelir.
Seçtiğin eğitimi kredi kartı yada banka havalesi ile hemen satın alarak hemen kayıt olabilirsin.
Eğitimleri dilediğin zaman bilgisayar ve aklıllı telefonundan izleyebilirsin .
Eğitim sonunda gerçek bir sertifikaya sahip ol ve hedeflerine ulaş.