Hasta kabul kursu, sağlık kurumlarında hasta kayıt giriş çıkışındaki işlemleri evrak ve bilgisayar ortamında yapabilecek eleman yetiştiren eğitim programıdır. Eğitim içeriği şöyledir:
Müfredattaki konu başlıkları sayesinde kursiyerlerin;
Hasta kayıt kabul kursu sertifika programı tamamlandığında kursiyerler özel sağlık kurumlarında sekreterlik yapabilecek donanıma sahip olurlar.
Hasta kabul kursu sağlık sektöründe hasta kayıt kabul işlemleri yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmayı sağlar. Kursa katılıp eğitim sonunda hasta kabul sertifikası alanlar şu unvanlara sahip olarak sağlık kurumlarında çalışırlar:
Hasta kayıt kabul elemanı unvanlara sahip olan kişiler, hastanın sağlık kurumuna gelişinden taburcu olup gidişine kadar olan sürecin tamamındaki dokümantasyon işlemlerini yaparlar.
Hasta kabul kursu en az ilkokul mezunu olup hasta kayıt kabul işlemlerinde çalışmak isteyen herkese açıktır. Kursa yeni bir meslek edinmek veya sağlık sektöründe çalışmak isteyen kişiler katılırlar. Daha önce sağlık sektöründe çalışmamış olmak kursa katılmaya engel değildir.
Hasta kabul kursu eğitim programına katılacak kişilerin mesleki niteliklerle uyumlu bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikleri hijyen hassasiyetine ve sorumluluk bilincine sahip olmak, sabırlı, dikkatli olmak şeklinde sıralayabiliriz. Daha önce sağlık sektöründe çalışmamış olmak hasta kabul kursuna katılmaya engel değildir.
Hasta kabul kursu, laboratuvarların, tıp merkezlerinin ve hastanelerin hasta kabul bölümlerinde çalışacak personel yetiştirir. Sağlık kurslarından biri olan hasta kabul kursunda tıbbi terminoloji, sağlık yönetimi, standart sekreterlik işlemleri gibi konular ele alınır. Kurs sürecinde;
Hasta kabul eğitiminde sağlık kurumları bilgi yönetimi, meslek etiği ve sağlık mevzuatları gibi hasta kabul sekreterliği için kritik konular ele alınır.
Hasta kabul sertifika programı eğitim süreci boyunca hasta kabulde çalışmak için gerekli olan teorik bilgilerin tamamı aktarılır. Bu sayede kursiyerler eğitimi tamamladıktan sonra işe başladıklarında pratik için gereken bilgiye sahip olacaklardır. Kursa katılanlar;
Kursun bir başka avantajı, hastanelerin hasta kabul birimlerinde çalışmak için yetkinlik göstergesi olarak kullanılabilecek sertifikaya sahip olmayı sağlamasıdır.
Sertifika, eğitim içeriğine dahil olan konulara vakıf olunduğunun göstergesidir. Hasta kabul sertifikası almak için öncelikle hasta kabul sekreterliği uzaktan eğitim programına katılmak ve ders içeriklerini tamamlamak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Hasta kabul işlemleri eğitimi sonunda kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan sertifika verilir. Sertifika sağlık sektöründe özel kurumlarda söz konusu işi yapmak için şart koşulan bir belgedir. Sertifikanın yetkinlik göstergesi olarak kullanılabileceği alanlar şöyledir:
Sertifikanın üniversite onaylı olması, e devlette sorgulanabildiği ve özel sağlık kurumlarının tümünde geçerli olduğu anlamına gelir.
Seçtiğin eğitimi kredi kartı yada banka havalesi ile hemen satın alarak hemen kayıt olabilirsin.
Eğitimleri dilediğin zaman bilgisayar ve aklıllı telefonundan izleyebilirsin .
Eğitim sonunda gerçek bir sertifikaya sahip ol ve hedeflerine ulaş.