Kombi kursu, mesleki nitelik kazandıran bir kurs programıdır. Kombi bakım ve tamir işleri için gereken bilgi ve beceriye sahip olmayı sağlayan eğitimin içeriği şöyledir:
Eğitim sürecinde ele alınan bu konular sayesinde kursiyerlerin;
Kombi kursu kapsamında verilen eğitim, kursiyerlerin gaz yakıcı cihazlar ve kombilerin özelliklerine vakıf olmalarını sağlar. Kursiyerler, aldıkları eğitim sayesinde kombi tamir elemanı veya kombi bakım elemanı unvanıyla çalışabilirler. Eğitim, MYK belgesi almak için de zemin oluşturur. Katılımcılar, kurs sonunda mesleki eğitim almaya devam ederek mesleki yeterlilik belgesi alıp, kombi bakım ve tamiri alanında yetkin hale gelebilirler.
Kombi kursu mesleki eğitim programına katılmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olmaları ve en az ilkokul düzeyinde eğitim aldıklarını belgelemeleri gereklidir. Kursiyerlerin en az lise mezunu olmaları, kurs sürecinden sonra iş yaşamında faydalı olur. Kurs programına daha çok kendi işimi kurmak istiyorum diyen genç girişimciler katılırlar. Amacı, bilgileri profesyonel olarak kullanmak değil de basit arızaları gidermek olan kişiler de eğitim programına katılabilirler.
Kombi kursu, meslek edindiren kurs programlarından biridir. Kombi bakım eğitimi olarak da adlandırılır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu baz alınarak müfredatı belirlenen eğitim programının amacı, kombi servislerinde yetkili eleman olarak çalışmayı sağlamasıdır. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kişilere üniversite onaylı sertifika verilir.
Kombi eğitim kursuyla amaçlanan katılımcıların hem sektörü hem mesleği tanımalarını sağlamaktır. Bu amaçla ısıtıcı ve gaz yakıcı cihazların özelliklerinden iş sağlığı ve güvenliği kanunu hakkındaki temel bilgilere kadar birçok konu aktarılır. Kursu tamamlayanlar e devlet üzerinden sorgulanabilir belge almaya hak kazanmış olurlar.
Kombi sertifikası, mesleki ve teknik eğitimler veren eğitim kurumlarından online olarak da alınabilir. En önemli nokta eğitim kurumunun, e-devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika vermesidir. Eğitim programımızı tamamladığınızda alacağınız belge üniversite onaylı olacaktır.
Sertifika, eğitim içeriğine dahil olan konulara vakıf olunduğunun göstergesidir. Dolayısıyla kombi sertifikası almak için öncelikle eğitim programına katılmak ve ders içeriklerini tamamlamak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Sertifikanın üniversite onaylı olması, e-devlet üzerinden sorgulanabildiği ve tüm iş yerlerinde geçerli olduğunu anlamına gelir.
İş hayatında mesleki eğitim almış olmak kritik önem taşır. Eğitim alındığına işaret eden sertifikanın sahibi olmak iş başvurularında avantajlı olmak anlamına gelir. Kombi kursu sonunda verilen üniversite onaylı sertifika da bu avantajı sunar. Kombi tamir sertifikası kombi yetkili servislerinde çalışmayı sağlar.
Seçtiğin eğitimi kredi kartı yada banka havalesi ile hemen satın alarak hemen kayıt olabilirsin.
Eğitimleri dilediğin zaman bilgisayar ve aklıllı telefonundan izleyebilirsin .
Eğitim sonunda gerçek bir sertifikaya sahip ol ve hedeflerine ulaş.