Diksiyon eğitimi; etkili konuşma, doğru telaffuz, beden dilini doğru kullanma becerisi kazandıran kişisel gelişim kursudur. Diksiyon dersleri şu konu başlıklarında verilir:
Diksiyona Giriş- Haber Spikeri Kimdir?
Ses Nefes Kullanımı ve Diyafram Egzersizleri
Konuşmaya Duygu ve Anlam Katma
Artikülasyon Bozukluğu
Tekerleme Pratikleri
Anlatım Bozuklukları
Etkin Dinleme
Hazırlıksız (Doğaçlama) Konuşma Teknikleri
Etkili Sunum Teknikleri
Müfredattaki konu başlıkları sayesinde kursiyerlerin;
Diksiyon eğitimi alanlar, eğitim sonunda ilgili konularda kendisine yöneltilecek tüm soruları yanıtlayabilecek donanıma sahip olurlar.
Diksiyon eğitimi, katılımcılara topluluk önünde etkili ve güzel konuşma becerisi kazandırır. Etkili iletişim becerilerine sahip kişiler sağlıklı iletişim kurabilirler. Bu becerinin profesyonel olarak kullanılabildiği mesleki unvanlar ise şöyledir:
Diksiyon eğitimi almış olmak özellikle de idari alanlarda çalışanlar için avantaj sağlar.
Diksiyon kursu eğitim programı, kişisel gelişim eğitimleri kapsamında düzenlenen bir kurs programıdır. Dolayısıyla online diksiyon dersi almak için sağlanması gereken özellikle mezun olmak gereken bir bölüm yoktur. İsteyen herkes diksiyon kursuna katılabilir.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, diksiyon eğitimi sertifika programı için belirlenen yaş alt sınırı ondur. Katılımcı profili ise şöyledir:
Şiveli konuşmak veya bazı kelimeleri telaffuz etmekte güçlük çekmek kursa katılmaya engel değildir.
Diksiyon eğitimi, kişisel gelişim eğitimleri kapsamında düzenlenen ve diksiyon ve konuşma eğitimi olarak da adlandırılan bir kurs programıdır. Online diksiyon eğitiminde;
Etkili iletişim ve diksiyon eğitimi sürecinde karşı tarafa kendini doğru ifade etme ve güzel konuşma becerisi kazandırma amacıyla;
Diksiyon geliştirme metinleri örnek alınarak anlatım çalışmaları ve sunum çalışmaları da gerçekleştirilir. Bu çalışmalarda konuşmaların jest ve mimiklerle desteklenmesi, telaffuz ve vurgulamanın doğru yapılabilmesi amaçlanır.
Diksiyon eğitiminde katılımcıların diksiyon sanatının önemini ve yazı dili ile konuşma dili arasındaki farkların neler olduğunu kavramaları sağlanır. Ele alınan konular sayesinde iletişim sorunları ortadan kalkar ve güzel konuşma ve söz söyleme sanatını icra etme becerisine sahip olunur. Diksiyon eğitimi alan kişilerde;
Diksiyon egzersizlerinin nasıl yapıldığına ve diksiyon geliştirme uygulamalarına odaklanan eğitimi başarıyla tamamlayanlar, e-devletten sorgulanabilir sertifika sahibi olurlar.
Diksiyon sertifikası, kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan bir sertifikadır. Dolayısıyla bu belgeye sahip olmak için öncelikle kurs programının tamamlanması gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Eğitim sonunda alınan diksiyon kursu sertifikası, kursiyerlerin kurs müfredatına dahil olan konulara vakıf olduğunu gösterir. Diksiyon sertifikası ile diksiyon eğitimini belgelemek, iş dünyasında istihdam önceliği sağlar. Düzgün diksiyona sahip olanlar iş dünyasında mesleki gelişim sağlayabilirler. Diksiyon eğitim sertifikası alanlar; spikerlik, oyunculuk, seslendirme, sahne sanatları ve halkla ilişkiler alanlarında çalışabilirler.
Seçtiğin eğitimi kredi kartı yada banka havalesi ile hemen satın alarak hemen kayıt olabilirsin.
Eğitimleri dilediğin zaman bilgisayar ve aklıllı telefonundan izleyebilirsin .
Eğitim sonunda gerçek bir sertifikaya sahip ol ve hedeflerine ulaş.